BALKABAĞI
Her mevsimin kendi meyve sebzesini tüketmek güzeldir mantığından hareketle, tatlı kabaktan bir tatlı tarifi paylaşacağım sizlerle. Bu tarifi kendim uydurdum diye düşünüyorum, ama aklın yolu birdir mutlaka yakın tariflerle deneyenler olmuştur. Kabakta benim liseden sonra faydalarını okudukça sevmeye başladığım bir sebzedir. Kabak bedeni temizler, sinirleri yatıştırır. Kanı yenilediği için cildin beyaz, yumuşak ve sivilcelerden arındırdığı tespit edilmiştir.Yeşil kabaktan yapılan bir tatlı tarifimde var. Kabak tadı vermemek için 2-3 hafta içinde onuda paylaşacağım.
PRENSES KABAK
malzeme:
* tatlı kabak
* şeker
* vanilya
* 2 paket petit beure bisküvi
* 1 su bardağı ceviz içi
* 1 paket damla sakızlı muhallebi ( hazır paket)
* 400 ml süt
yapılışı:
* 1 kg kabak, yarım kilo şeker ve 1.5 su bardağı su ile düdüklüde haşlanır.
* haşlanan kabağın suyu süzülür
* 1 paket vanilya, un haline getirilen 2 paket bisküvi ve ceviz içi süzülen kabaklara eklenir hamur haline getirilir
* Borcamın içinde su gezdirilip dökülür
* Hazırladığımız hamur borcama yayılır
* Kabaklı harcımız kenarda soğurken 400 ml süt ile sakızlı muhallebi pişirilir( az sütle pişirilirki kıvamı koyu olsun)
* Hazırlanan kabak harcının üstüne muhallebimiz dökülür
* Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılır ve 3-4 saat bekletildikten sonra servis yapılır
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder