12 Ocak 2011 Çarşamba

kıymalı karnıyarık börek



malzeme:
* 4-5 yaprak yufka
* 3 yumurta
* 2 bardak süt
* 3-5 sıvıyağ
* 400 gr kıyma
* 400 gr bezelye
* 2-3 domates
* 2 biber

yapılışı:
* yumurtanın birinin sarısı ayrılır, yumurta, süt ve yağdan harcımız oluşturulur
kıyma kavrulur ve haslanmıs bezelyeler ile iç harcımız oluşturulur
* yufka 8 eşit parçaya bölünür, sıvı harç yayılır ve birer kaşık iç harçla sarılır
* tepsiye dizilen börekler ortasından bıçakla kesilir ve bir dilim domates, bir dilim biber konur
* ayırdığımız yumurta sarısı bir kaşık yoğurt ileçırpılır böreğin üzerine sürülür
* 180 derecede üstü kızarana dek pişirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder