12 Ocak 2011 Çarşamba

krep



        Krep, akıtma, cızlama ismi ne olursa  olsun yapımı kolay ve yumuşacık, hafif bir lezzet...İçine reçel, marmelat, peynir, hatta sotelenmiş sebze  ve etlerle dilediğiniz gibi sunabilirsiniz...Veli toplantısına yetişeceğim için sade olan resmini çekip hemen elinde nutella bekleyen oğluma verdim tabağı...:))


malzeme:
             * 1 yumurta
             * 1 lt süt
             * 1 kahve fincan sıvı yağ
             *  un

yapılışı:
            * un hariç bütün malzeme mikserde çırpılır
            * boza kıvamını alana kadar yavaş yavaş un eklenir
            * orta ısıda ısınmış teflon tava ocağın üstünden alınıp bir kepçe kadar kreplik hamur tavaya ince bir tabaka şeklinde yayılır
            * orta ısıda ters yüz ,çevrilirek pişirilir.


--------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder