12 Ocak 2011 Çarşamba

kremalı bezelye çorbası






malzeme:
             * 3 kaşık yağ
             * 3 kaşık un
             * 1 su bardağı bezelye
             * 2 orta boy patates
             * 2 orta boy havuç
             * 200 ml krema
             * 1.5 su bardağı süt
             * 2 bardak su
             * toz biber


yapılışı:
            * Önce bir tencerede bezelye, küçük küp küp doğranmış patates ve havuçlar haşlanır, süzülür
            * 3 kaşık yağ, 3 kaşık unla kavrulur
            * sürekli karıştırıp, renk koyulaşmadan önce yavaş yavaş süt ilave edilip topaklanmadan boza kıvamı elde edilmeye çalışılır
            * Eğer topaklanırsa önce blenderle bir tür karıştırmak iyi olur
            * Arzu edilen kıvama göre su ve krema eklenir
            * Haşladığımız sebzelerde kremalı karışımıza aktarılıp bir güzel kaynatılır
            * Ben üzerine birazcık acı toz biberle servis yaptım, arzu eden yağ, biber ve dereotuyla da servis yapabilir.


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder