12 Ocak 2011 Çarşamba

falcon pasta

FALCON PASTA

eşimle ilk tanıştığımızda ona yaptığım pastaydı...


malzeme:
* 750 ml süt
* 1/2 su bardağı şeker
* 2 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı nişasta
* 125 gr ( yarım paket ) margarin
* 1 paket vanilya
* 2 paket kakolu kare bisküvi



yapılışı:
* süt, un, şeker, nişasta sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir
* muhallebi kıvamına geldiğinde vanilya ve margarin eklenir, 5-6 dk mikserle çırpılır
* hazırlanan kremamıza bisküviler ikiye kırılarak atılır, çok ezilmeden bir tur kaşıkla karıştırıp
* suyla ıslatılan yuvarlak cam ( salata kasesi veya borcam olabilir) kabın içine dökülür
* bir gece dolapta dinlendirilir
* yuvarlak kabımızı düz bir tepsiye ters çevirip çıkartılır
* ıslak bir bıcakla kalıbımızın kenarından hafifce cevirerek çıkmasını kolaylaştırabiliriz
* düz bir zemine aldığımız pastamızın üzerine çukulata sos pişirip döküp, süslemek zevkinize kalmış



AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder