12 Ocak 2011 Çarşamba

ciğer kavurma



 malzeme
                * 1 ciğer (1 kg civarı tarif vereceğim)
                * 3-4 orta boy kuru soğan
                * 2 yeşil biber
                * 4-5 diş sarmısak
                * tuz
                * karabiber
                * kimyon
                * maydanoz
                * sıvı yağ

yapılışı:
             * Ciğer küp küp doğranır, ocağa konur
             * Ciğer önce suyunu salar, sonra çeker
             * İnce ince doğranan soğan, sarmısak ve biberler ciğerin üstüne atılır, bu işlem ciğeri biraz daha yumuşatır
             * Soğan iyice pişip, solduktan sonra biraz sıvı yağ eklenip kavrulur. ( doğu yörelerimizde kuyruk yağı ve akciğer konuyor aslında lezzet katıyor ama ben biraz daha az yağlı tercih ettiğim için sadece biraz sıvı yağ ekliyorum...yağ miktarını yazmadım ki herkes dilediği miktarda yapabilir.)
            * İndirmeye yakın tuz, karabiber, kimyon ilave edilir
            * En son üzerine kıyılmış maydanoz serpilir


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder