12 Ocak 2011 Çarşamba

bolonez soslu makarna





malzeme:
* 250 gr. dana kıyma
* 1 adet orta boy soğan
* 1-2 diş sarmısak
* 1 yemek kaşığı ketçap
* 4 adet orta boy domates
* tuz, karabiber
* maydanoz
* 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
*isteğe göre taze fesleğen

Yapılışı:
  • ince ince doğranan soğan zeytinyağı ile kavrulur
  • kavrulan soğanların üzerine kıyma ilave edilip iyice kavrulur
  • ketçap, küp küp doğranmış domates, sarımsak eklenip 6-7 dk pişirilir
  • ocağın altı kapatılırken karabiber, tuz, maydanoz ve fesleğenler eklenir 
  • haşlanıp süzülmüş makarnanın üzerine dökülüp afiyetle yenir.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder