17 Ocak 2011 Pazartesi

barbunya




yaz gelse de tazesini yapsak.....
antalya dönüşü ayıklayıp saklamıştım....
tarifini ekliyorum......
barbunyanın faydaları bir tık ötede....:)))

malzeme:
* 2 su bardağı barbunya 
* 2 orta boy soğan
* 3-4 diş sarmısak
* 1 yeşil 1 kırmızı biber
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1/2 y.kaşığı domates salçası
* 1/2 y.kaşığı biber salçası
* 2 y.kaşık şeker
* 1 y.kaşığı tuz
* maydanoz
yapılışı:
* barbunya akşamdan ıslatılıp gazı alınır
* pişirme işlemine başlamadan düdüklüde 10 dk pişirilip haşlanır, suyu dökülür
* ince ince doğranan soğan, sarmısak yağda 5-10 dk kavrulunca; ince ince doğranan biberler eklenir
* salça ilave edilip 2-3 dk kavurma işlemi devam eder
* haşlanan barbunya , 3-4 su bardağı su, şeker, tuz ve karabiber ilave edilip kaynayana kadar pişirilir
* mutlaka maydanozla servis yapılır...:)))

* mevsim domates mevsimi ise salça miktarını yarı yarıya azaltıp 7-8 domatesle yapıyorum, daha lezzetli oluyor
* eklemek isterseniz soğanları kavurduktan sonra küp küp doğrayıp patates ve havuç ilave edebilirsiniz


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder